Zuinig en krachtig: fiberlaser geeft combimachines nieuw elan

De fiberlaser heeft heel wat in beweging gezet in de metaalindustrie. Niet in het minst nu deze laserbron ook zijn weg gevonden heeft naar de laser-ponscombinatie. Waar het gebrek aan snelheid van een klassieke CO2-laser ten opzichte van de pons een bottleneck kon betekenen, fietst de fiberlaser een deel van die voorsprong dicht in combinatie met een flinke inhaalslag qua kosten. Het resultaat? Een enorm flexibel instrument voor zowel toeleveranciers als producenten. Wie kiest voor de Combi Genius van Prima Power verzekert zich bovendien van een zeer zuinige krachtpatser met een bereik tot 8 mm en 30 ton ponskracht die zich naadloos laat automatiseren.

De verkoop van laser-ponscombinaties zat de voorbije jaren opvallend in de lift. De reden achter dit succes? De komst van de fiberlaserbron. Lieven Louagie, sales manager Benelux van Prima Power, verduidelijkt: “Met een fiber­laserbron kunnen gebruikers sneller en dus goedkoper snijden voor minder onderhouds- en gebruikskosten. Daarom heeft Prima Power geïnvesteerd in een eigen fiberlaserbron. Waar bij een lasersnijmachine de hogere prijs van de fiber een drempel kan zijn, is er bij een laser-ponscombinatie geen prijsverschil. De laserstraal hoeft immers geen optische weg meer te volgen naar het werkstuk, wat bij een klassieke combimachine om de nodige aandacht in de constructie vroeg door de trillingen die het ponsen met zich meebrengt. Bovendien zorgt de fiberlaserbron ervoor dat een groot stuk van de kosten wegvallen. Met een verbruik van slechts 3 à 3,5 kW op volle snelheid bewijst de Combi Genius in elk geval zijn ecologische en dus economische karakter. Wanneer de X- en Y-as decelereren slaan we ook nog eens de remenergie op, zodat de piekenergie enorm beperkt blijft.”

Minder handling
Deze gunstige evolutie maakt dat ook toeleveranciers nu voor de charmes van laser-ponsmachines met fiberlaser vallen. Louagie: “Hoe minder een stuk door de handen van operatoren moet gaan, hoe kleiner het risico op fouten en hoe korter de doorlooptijden. Daarin heeft een combimachine een ongelooflijke troef in handen want door de stijgende complexiteit worden onderdelen steeds vaker een combinatie van verschillende technieken. Dankzij diens veelzijdigheid kan de Combi Genius in één opspanning bijzonder veel bewerkingen aan.” De fiberlaser is vooral befaamd om zijn snelheid van snijden in dunne plaat. Hoewel dit ontegensprekelijk een voordeel betekent, ook op een laser-ponscombinatie, is de voorsprong minder opvallend. “Bij een laser-ponsmachine beweegt de plaat onder de laserkop en niet omgekeerd. Om niet aan precisie in te boeten, kan dat niet aan dezelfde snelheid gebeuren”, geeft Louagie aan. “Wel heeft Prima Power nog een extra laserkop toegevoegd om het markeren af te handelen.

Traceerbaarheid zal de komende jaren nog in belang stijgen. Met een extra kop kan dat zeer snel en zeer professioneel afgehandeld worden. Verder kan de Combi Genius een hele resem bijkomende bewerkingen aan zoals perforeren, draadtappen, doordrukkingen, omvormingen, wieltechnologie … En laten we ook de ponstechnologie zelf niet vergeten. Servo-elektrisch ponsen, waar wij de uitvinder van zijn, sluit perfect aan bij het groene karakter van de fiberlaser. Dit betekent dat we geen invloed ondergaan van de viscositeit van olie of de temperatuur in het atelier voor een consistente productkwaliteit. Sinds een tweetal jaar werken we met een zestienvoudige turret die tot 384 gereedschappen toelaat, stuk voor stuk indexeerbaar. En de intelligente ram maakt multitools indexeerbaar.”

Bouwstenen in automatisering
Prima Power maakt ook in de automatisering het verschil. “De Combi Genius is ideaal voor volautomatisch produceren. Dat zit hem in de details. Onze klemmen gaan zich bijvoorbeeld automatisch programmeren en instellen. Iedere plaat wordt daardoor telkens op de meest ideale positie geklemd. Nest, na nest, na nest … Menselijke fouten worden zo uitgesloten. Daarnaast is hij uitgerust met een productklep van 800 x 800 mm (laser) en 500 x 500 mm of 300 x 300 mm (pons) zodat stukken al gesorteerd aangeleverd kunnen worden. En om te zorgen dat het skelet niet komt vast te zitten, beweegt de plaat in perfecte synchronisatie met de zuignappen. Wie onbemand wil werken wil immers niet met haperingen geconfronteerd worden. We hebben alles in het gamma aan componenten, bouwsteentjes als het ware waarmee onze klanten een automatisering op maat van hun bedrijf kunnen samenbouwen. Zelfs wanneer er maar een beperkte ruimte beschikbaar is. Met Compact Express heb je slechts 1,2 m² extra ruimte nodig om een volledige pak platen automatisch te kunnen inladen. Wie nog meer autonomie zoekt kunnen we met de LST op zijn wenken bedienen met tot twee laadtafels die elk drie ton materiaal aankunnen.”

Tekst Valérie Couplez  |  Beeld Prima Power