Een veilige invloed op verspanen

Hydraulische gereedschapshouder voor draaien biedt een veiligheid die ongeëvenaard is in de markt

De snijgereedschap en gereedschapsysteem-specialist Sandvik Coromant heeft een hydraulische spantanghouder met hoge precisie geïntroduceerd voor draaibewerkingen, welke de beste uittrekbeveiliging biedt die in de markt verkrijgbaar is. CoroChuck®935 is ontworpen om keer op keer snel, rigide en veilig op te spannen.

Wanneer de opspanbetrouwbaarheid is gewaarborgd, kunnen machinewerkplaatsen met vol vertrouwen hun veeleisende draaibewerkingen uitvoeren inclusief deze met lange uitsteeklengten. De CoroChuck 935 waarborgt zelfs een opspanlengte van vier maal de baardiameter. De nieuwe hydraulische houder is ontwikkeld voor gebruik op draaibanken, draaicentra en multifunctionele draai-freesmachines en dekt de meest gangbare machine-interfaces.

“Het ontwerpprincipe achter het hoge betrouwbaarheidsniveau dat wordt geboden door CoroChuck 935 is gebaseerd op fulcrum technologie,” legt Åke Axner, uit, Global Product Manager – Machine Integration bij Sandvik Coromant. “Een dun, hardgesoldeerd membraan biedt een geoptimaliseerde opspanfunctie waarbij uitzetting twee afzonderlijke klempunten (fulcrums) aan elke zijde creëert. Het concept waarborgt dat de opspankracht wordt herhaald voor elk gebruik, waardoor de best mogelijke uittrekweerstand en dempingsprestaties worden geboden.”

Andere voordelen van de nieuwe gereedschapshouder zijn het gebruik van EasyFix spanbussen om de juiste harthoogte te bieden en voor het reduceren van de opspantijd. EasyFix spanbussen zijn een oplossing voor cilindrische kotterbaren, waarbij een veerbelaste kogel is gemonteerd in de bus, welke in een groef op de baar klikt, om de juiste harthoogte te garanderen.De metalen afdichting biedt ook goede prestaties in toepassingen die hogedruk koeling vereisen. Daarnaast helpt EasyFix bij het realiseren van een uitmuntende snijwerking en verbeterde wisselplaatlevensduur.

CoroChuck 935 is leverbaar met een boring van 20 en 25 mm (¾ en 1 inch) afgestemd op Coromant Capto®, HSK-A/C/T, cilindrische schacht en VDI machine interfaces. Imperial maten zijn leverbaar in Coromant Capto en cilindrische schacht interfaces.

Meer informatie.