Trotec Laser exposant Fespa 2018

Trotec presenteert grootformaat laser cutter oplossingen van de award winnende SP serie aan het publiek van de Fespa in Berlijn (hal 1.1, stand B28). De beurs vindt plaats van 15 t/m 18 mei. 

Hoogtepunt van dit jaar: SP4000C voor soft signage applicaties
Het hoogtepunt van dit jaar is het volledig geautomatiseerde lasersysteem SP4000C voor soft signage applicaties, zoals banners, vlaggen of lichtboxen met een maximale rolbreedte van 3,210mm. De laserstraal smelt het materiaal tijdens het snijden en dit resulteert in schone, perfect gesealde randen en geen rafels. Een ander voordeel: dankzij het contacloze en gereedschapsloze proces, kunnen zelfs elastische materialen betrouwbaar en zonder vervorming gesneden worden. Door een geautomatiseerde oplossing te combineren met hoge snijsnelheden en extreme nauwkeurigheid kunnen hoge productievolumes met hoogwaardige resultaten worden geproduceerd. De grootformaat laser kan flexibel worden geconfigureerd rond een transportband met feeder en uitlaadtafel – afhankelijk van de gewenste workflow. Alle componenten passen perfect bij elkaar.

SP serie: Grootformaat lasersnijden & uitstekend ontwerp
De lasermachines van de SP serie zijn efficiënt en uitermate geschikt voor veeleisende snij applicaties, bijvoorbeeld het lasersnijden van acryl, hout of karton. Dankzij het onderscheidende en open ontwerp van de V-vormige body, is de SP2000 met een werkgebied van 1.68 m x 2.51 m toegankelijk van alle vier zijdes en economisch laden en lossen is mogelijk, zelfs tijdens het snijden. De grotere variant, de SP3000, heeft een werkgebied van 2.2 x 3.2m en heeft reeds twee gerenommeerde prijzen in ontvangst mogen nemen: de iF Design Award en de German Design Award.

Speedy flexx: CO2 en fiber laser in één lasermachine
Daarnaast presenteert Trotec de populaire flexx lasermachines voor maximale flexibiliteit. De flatbed lasers van de flexx serie zijn uitgerust met een CO2 en een fiber laserbron. De twee laserbronnen kunnen geactiveerd worden zonder handmtige wisseling van de laserbron, lens of focus. Praktisch alles kan gemarkeerd en gegraveerd worden met dit lasersysteem: van kunststoffen of hout tot glas of metaal, zelfs werkstukken met gecombineerde materialen.

Bezoek Trotec op de Fespa in hal 1.1 op stand B28
Gratis toegangskaarten kunnen via de website van Trotec Laser www.troteclaser.nl worden aangevraagd. Op de Trotec stand zullen de verschillende systemen live gedemonstreerd worden!