SURFACE Campus: hét vakevent voor de oppervlaktetechnologie

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktetechnologie? Ervaren hoe processen en bewerkingen efficiënter, beter of gemakkelijker kunnen? Ontdekken welke behandelmethoden de markt gaan veroveren? Of zien welke productinnovaties recent hun intrede hebben gedaan? Kom dan naar SURFACE Campus, hét vakevent voor de oppervlaktetechnologie, dat van 13 t/m 15 november 2018 wordt gehouden in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

“Oppervlaktetechnologie is een vakgebied met impact. Het kan de functionele eigenschappen van een voorwerp of materiaal namelijk niet alleen veranderen, maar ook verbeteren of uitbreiden. Het is een werkgebied dat waarde toevoegt. En dat willen we tijdens SURFACE Campus optimaal zichtbaar en tastbaar maken, waarbij we professionals in de markt samenbrengen”, vertelt Jennie Elzinga, Manager bij 2XPO BV., dat samen met de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) het vakevent in ’s-Hertogenbosch organiseert. “In hal 3 en 7 zullen meer dan 175 aanbieders hun oplossingen, technologieën, machines en bewerkingen voor oppervlaktebehandeling tonen, waarbij niet alleen alle materialen maar ook alle vakgebieden aan bod komen. Van aluminium en kunststof tot hout, glas en beton. En van het reinigen en voorbehandelen tot het aanbrengen van metallieke deklagen.”

SURFACE CampusIn hal 3 en 7 zullen meer dan 175 aanbieders hun oplossingen, technologieën, machines en bewerkingen voor oppervlaktebehandeling tonen, waarbij niet alleen alle materialen maar ook alle vakgebieden aan bod komen.

Themapleinen
De stands worden ingericht rondom diverse exposities en themapleinen. “Op de tentoonstelling ‘Trots op het Werk’ laten diverse exposanten bijzondere én alledaagse eindproducten zien, die dankzij hun oppervlaktebehandeling unieke prestaties leveren”, vertelt Elzinga. “In het SURFACE Lab kunnen applicateurs, professionals in de maakindustrie en OEM’ers de specifieke eigenschappen van materialen en hun kwaliteitsverschillen ontdekken. Naar wens kunnen zij hun eigen samples hier bovendien testen op laagdikte, krasvastheid, ruwheid, weersbestendigheid, hechting, elasticiteit en porositeit. Diverse ION-experts zullen uitleg geven over de voorspellende tests én de betrouwbaarheid hiervan.” Op het 3D-plein zijn diverse printtechnieken te zien, met onder meer kunststof, beton en metaal. “Op dit themaplein wordt bovendien aandacht besteed aan het behandelen van 3D-geprinte producten én aan 2,5D-printing; de potentiële nieuwe gamechanger van de branche. Op het houtplein laten exposanten de mogelijke toepassingen en bewerkingen van hout zien. En op het reinigingsplein ten slotte wordt het belang van een goede reiniging in diverse stands én demonstraties onderstreept. Zodat ook de dunste coatings goed en langdurig aan het oppervlak hechten.”

SURFACE Campus

Sprekersprogramma
In hal 4 vinden op 13, 14 en 15 november circa 75 lezingen en masterclasses plaats, die grotendeels door ION worden geïnitieerd. “Op dinsdag 13 november zullen vooral veiligheid, wet- en regelgeving en normen aan de orde komen”, vertelt Elzinga. “Naast de masterclasses over corrosie, kleur en energiebesparing wordt tijdens de eerste eventdag met name aandacht besteed aan de zelfinspectietool van Inspectie SZW en de webtool Metaal en Milieu. NEN zal ingaan op het nut van normen en vanuit de normcommissies wordt aandacht besteed aan de recente wijzigingen van de ISO12944 en (norm)ontwikkelingen op het gebied van di-isocyanaten.” Op woensdag 14 november worden diverse nieuwe voorbehandelingsmethoden voorgesteld, waarbij tevens aandacht wordt besteed aan de verschillende coatingmogelijkheden, kleuren én mogelijkheden voor automatisering. Op donderdag 15 november staan de coatings voor de diverse marktgebieden centraal. Prominente sprekers zijn onder meer Hans van der Weijde (Tata Steel), Suzanne Dietz (NEN), Carolien Nieuwland (Rijkswaterstaat), Gunnar Ackx (SCICON), Roland van Meer (AD Chemicals) en Leo Oosterveen (Brandveilig Bouwen Nederland). De aftrap van het driedaagse vakevent wordt gevormd door de uitreiking van de ION Borghardt Award, een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat duurzaamheid en innovatie in de oppervlaktebehandelende industrie nodig, mogelijk en/of noodzakelijk zijn.

SURFACE Campus is onderdeel van de Week van de Oppervlaktetechnologie (WOT), die plaatsvindt van 13 tot en met 17 november 2018. 


SURFACE Campus 2018

Wanneer: 13 t/m 15 november 2018
Waar: Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden:

  • Dinsdag 13 november: 11.00 – 18.00 uur
  • Woensdag 14 november: 11.00 – 20.00 uur
  • Donderdag 15 november: 10.00 – 16.00 uur

Het vakevent is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op surfacecampus.nl.

Tekst: Lieke van Zuilekom  Beeld: 2XPO B.V.