Snel online zoeken naar de kabelrupskabel die het kosten-effectiefst en betrouwbaar functioneert

Nieuwe igus website maakt het gemakkelijk kabels voor beweging te vinden, te configureren en te bestellen

Het zoeken naar het juiste product neemt vaak veel tijd in beslag vanwege een grote diversiteit in aanbod en de grote hoeveelheid beschikbare data. Om snel en eenvoudig informatie te kunnen aanbieden, heeft igus haar chainflex website verder verbeterd door het gebruik van nieuwe filters en een intuïtieve pagina-navigatie. Niet alleen kan de klant snel de juiste kabel voor zijn toepassing vinden en deze bestellen in de webshop, maar hij heeft ook de unieke mogelijkheid de levensduur van de geselecteerde kabels direct online te berekenen.

Klik op www.chainflex.be, selecteer het kabeltype en de ader-specificaties, en bestel het gewenste product vanaf een lengte van 1 meter – in slechts enkele stappen kan de klant de juiste kabel voor zijn bewegende toepassing in de igus online shop bestellen. Op de nieuwe website voor flexibele rupskabels, kan de gebruiker kiezen uit een programma van 1.244 kabeltypen. De productselectie is niet alleen mogelijk o.b.v. ader-specificaties, maar ook o.b.v. prijs of levertijd. Bij het kiezen van de juiste kabel stelt de nieuwe opzet van de website de gebruiker tevens in staat om direct alle technische gegevens te verkrijgen, chainflex datasheets in PDF formaat, alsmede online tools zoals configurators en levensduurcalculators. Daarnaast worden productaanbevelingen weergegeven. Met meer dan 2 miljard testcycli per jaar in het eigen testlaboratorium van 2.750 vierkante meter, is igus de enige leverancier die niet alleen een garantie geeft van 36 maanden op haar kabels, maar ook drie specificaties geeft voor de juiste buigradius en toegestane temperatuur voor elke kabel, online en offline. “In onze technische databladen bieden we niet alleen informatie over de temperaturen waarbij de kabel geschikt is voor vaste installatie of voor bewegende toepassingen,” legt Rainer Rössel uit, afdelingshoofd van de chainflex kabeldivisie bij igus, “We kunnen ook voor elke chainflex kabel de temperatuur en radius definiëren waarbij de kabel veilig kan bewegen in een kabelrups.” Deze informatie is mogelijk omdat igus gebruik maakt van het enige klimaat-laboratorium waarin kabels worden getest in kabelrups-toepassingen. In een klimaatkamer van 28 vierkante meter, worden tests uitgevoerd bij temperaturen vanaf -40°C en in een identieke tweede kamer bij temperaturen tot +60°C.

Geteste kabels voor alle situaties
igus ontwikkeld al meer dan 25 jaar kabels voor gebruik in kabelrupsen. De praktijk wijst uit dat zelfs de uiterst flexibele, zogenaamde kabelrupsvriendelijke kabels snel hun belastingslimieten bereiken wanneer ze worden gebruikt in kabelrupsen. Standaardtests zoals uitgevoerd door VDE, IEC of UL simuleren inderdaad slijtage, maar dit geeft geen betrouwbare informatie over het vulgewicht in de kabelrups, hetgeen betekent dat de resultaten niet één-op-één kunnen worden overgenomen voor kabels in kabelrupsen. Om de levensduur betrouwbaar te kunnen berekenen, runt igus het grootste testlaboratorium in deze sector, waar producten worden non-stop worden getest op hun betrouwbaarheid in kabelrupsen op 58 verschillende testopstellingen. Omdat betrouwbaarheid afhangt van de exacte simulatie van de echte omstandigheden, zijn test-assen met verschillende rijwegen, acceleraties en weersomstandigheden beschikbaar. De levensduurcalculator werd ontwikkeld op basis van data uit het igus testlaboratorium: hiermee kan de klant online de levensduur berekenen van de door henzelf geselecteerde chainflex kabel, en zo de levensduur voor zijn bewegende toepassing betrouwbaar voorspellen.

Uitgelichte afbeelding: PM1117-1, snel kabelrupskabels vinden, configureren en bestellen: nu nog eenvoudiger op de nieuwe chainflex website van igus. (Bron: igus B.V.)