Sandvik Coromant toont live voordelen innovatieve draaiconcepten tijdens interactief seminar bij Gelderblom

Tijdens een drukbezocht interactief seminardat Gelderblom, leverancier van Okuma draai- en freesmachines, samen met Sandvik Coromant organiseerde, werd de verspanende industrie bijgepraat over de mogelijkheden en voordelen van de inzet van de jongste innovatieve draaiconcepten. De mogelijkheden van PrimeTurning™van Sandvik Coromant trok als één van de draaiconcepten veel aandacht van de aanwezige verspaningsspecialisten. Kortere cyclustijden en langere standtijden van de nieuwe generatie gereedschappen zijn winstpunten waarmee een aantal verspanende bedrijven inmiddels al voordeel weten te behalen. Toeleverancier 3DTechDraw toonde met live demonstraties aan daarmee al 20% kortere cyclustijden op hun Okuma LB3000 te behalen.

Met hetseminarwilden Gelderblom en Sandvik Coromant de verspanende industrie op een hoog niveau inspireren op het gebied van productie-efficiency en -optimalisatie. Directeur Hans Volker legt uit dat de wensen van de markt verder gaan dan alleen een hoge betrouwbaarheid en inschakelduur van machines. Met de Okuma draai- en freesmachines kunnen we weliswaar aan die wens voldoen, maar aanvullend spelen we als machineleverancier ook een belangrijke rol als adviseur wanneer het gaat om productiviteitsverbetering. Samen met leveranciers en gebruikers geven we daar met dit interactieve seminarinvulling aan. Dit jaar hebben we de focus gelegd op nieuwe draaiconcepten.

Gelderblom

PrimeTurning
PrimeTurning™ met CoroTurn®Prime is een nieuwe methode die het mogelijk maakt efficiënter en productiever te kunnen draaien in vergelijking met conventioneel draaien. Het concept bestaat uit CoroTurn®Prime-gereedschappen en een codegenerator. Het concept is ontwikkeld om zowel een hogere productiviteit als een betere spaanbeheersing en slijtagevermindering mogelijk te maken. Het concept is gebaseerd op verkleining van de insteekhoek en het benutten van een groter snijoppervlak van het gereedschap, waardoor in trekkende draaibewerkingen vanaf de klauwplaat met een hoger verspaandvolume kan worden bewerkt. Hetgeen een verkorting van de cyclustijden en een verlenging van de standtijd van het gereedschap oplevert. Juist in onbemande productie levert dat een bijdrage aan de proceszekerheid en hogere productiviteit. Eén wisselplaat volstaat bovendien voor zowel voordraaien als finishen, waarmee nog eens een extra besparing op gereedschapskosten wordt behaald.

Afsteken in Y-as biedt voordelen
In de praktijk leidt de grote gereedschapsslijtage bij het afsteken van gedraaide werkstukken tot een hoge kostenpost waar de engineers van Sandvik Coromant met Y-as Corocut QD een oplossing voor hebben ontwikkeld door de voedingsbeweging nu in de Y-as in plaats van de X-as te maken. Resultaat is een 80% hogere standtijd van de wisselplaten, een kortere afsteek cyclustijd, een hoger productkwaliteit, minder trilling en daarmee een hogere productiviteit en proceszekerheid.

Face grooving
Sandvik Coromant heeft het steekblad een nieuwe vorm gegeven met een hogere dynamische stijfheid door de massa aan de voorzijde te verminderen. Bovendien zijn de wisselplaten inzetbaar tot 150 bar koeldruk. Het risico op trillingen en vastlopen van spanen in de groeven is daardoor sterk gereduceerd.

Gelderblom

Customer experience
Toeleverancier 3DTechDraw zet PrimeTurning™ in voor de productie van meerdere werkstukken, waaronder langwerpige sleepelementen voor vrachtwagens. Laurens Wijnschenk: “Waar we voorheen na 7 producten de wisselplaat moesten wisselen, doen we dat met CoroTurn® Prime nu pas na 25 stuks. Bovendien kunnen we met een hogere voeding en een lagere snijsnelheid werken, waarmee we de cyclustijd met 20% hebben kunnen verkorten. Per 100 onderdelen levert dat aan machinebezetting een besparing van 18,5% op.”

CoroTurn®Prime Doorlink: https://www.sandvik.coromant.com/nl-nl/campaigns/primeturning/pages/default.aspx

www.gelderblom.nl