De nieuwste freessoorten verbeteren de standtijd en de proceszekerheid

Nieuwe Sandvik Coromant wisselplaatsoorten versterken freesbewerkingen

De snijgereedschap- en gereedschapsystemen-specialist Sandvik Coromant introduceert GC4330 en GC4340, twee nieuwe wisselplaatsoorten voor het frezen van staal. Met de ontwikkeling van geavanceerde productietechnologieën, zoals een nieuw substraat, Inveio® coating en een verbeterde nabehandelingstechnologie, bieden de nieuwe soorten geweldige kansen voor een aanzienlijk langere standtijd en proceszekerheid in vergelijking met de vorige generatie GC4230 en GC4240 soorten, die nu zullen worden vervangen. 

Fabrikanten krijgen te maken met vele uitdagingen bij het frezen van ISO P werkstukken. Sommige harde en abrasieve staalsoorten bijvoorbeeld, kunnen leiden tot slijtage aan de flank van de wisselplaat, vooral bij hogere snelheden en langere tijd in snede. Daarnaast verhoogt het bewerken onder instabiele omstandigheden als gevolg van een gecompliceerde klemming of lange uitsteeklengte het risico van uitbreking van de wisselplaat, terwijl thermische fluctuatie tijdens het bewerken, vooral onder natte omstandigheden, kan leiden tot barstvorming en daaropvolgend plotselinge breuk kan veroorzaken.

“Onze nieuwe soorten maken op vele manieren een einde aan deze problemen,” stelt Magnus Engdahl, Product Application Manager bij Sandvik Coromant. “De geoptimaliseerde Inveio® coating bijvoorbeeld, verhoogt de slijtvastheid en standtijd dramatisch, zonder dat de zekerheid in gevaar komt. Door haar uni-directionele kristaloriëntatie, kent de coating een hoge bestendigheid tegen thermische barsten, hetgeen op haar beurt een lange en betrouwbare standtijd oplevert, een factor die verder wordt ondersteund door een nieuw nabehandelingsproces dat de wisselplaat versterkt door haar mechanische eigenschappen te wijzigen.”

Sandvik Coromant

Een nieuw ontwikkeld substraat biedt een goed geregelde korrelgrootte-verdeling, hetgeen leidt tot een betrouwbaarder en beter voorspelbaar gedrag van het gereedschap. Daarnaast wordt een consistente standtijd ondersteund met een smallere snijkant-afrondings (ER) tolerantie. Een verhoogde standtijd zal leiden tot lagere kosten per component, terwijl de verbeterde proceszekerheid voorspelbare prestaties biedt en minder stilstandstijd en niet te vergeten een hogere componentkwaliteit. 

GC4330 is een middelharde soort en is de eerste keuze voor het voorbewerken tot semi-nabewerken bij het vlakfrezen terwijl de taaie GC4340 soort de voorkeur geniet voor ruw hoekfrezen en groeffrezen. Nat en droog bewerken wordt ondersteund, hoewel droog bewerken wordt aanbevolen. 

Zowel soort GC4330 als GC4340 zijn leverbaar in de volgende productfamilies: CoroMill® 390 en CoroMill 490 voor hoekfrezen; CoroMill 345 en CoroMill 745 voor vlakfrezen; CoroMill 210 voor frezen met hoge voeding; CoroMill 200 voor profielfrezen; en CoroMill 331 voor groeffrezen en afsteken. Hoewel de soorten zijn geoptimaliseerd voor staal, zijn ze ook geschikt voor gemengde productie bij ISO K (gietijzer) en ISO M (roestvaststaal) werkstukken. 

Ga voor meer informatie naar www.sandvik.coromant.com/nl-nl/products/milling-inserts-grades-steel