Een nieuw tijdperk van precisiemeettechniek

Met een uiterste precisie producten kunnen vervaardigen, is slechts één keerzijde van de medaille. Uw klanten willen er ook zeker van zijn dat u binnen de gevraagde toleranties gewerkt heeft. En daar komt de precisiemeettechniek van Mitutoyo om de hoek kijken. Op stand 17 op de Precisiebeurs kunt u ontdekken hoe deze specialist u ook in een Industrie 4.0 tijdperk kan bijstaan om de lat hoog te leggen.

De Precisiebeurs, op 14 en 15 november in Veldhoven, vormt het jaarlijkse ontmoetingsmoment rond precisietechnologie. Voor Mitutoyo, dat gepokt en gemazeld is in precisiemeettechniek, is dit dan ook een niet te missen event. Jeroen Bax, sales manager Netherlands bij Mitutoyo Benelux: “Het is elk jaar het uitgelezen decor om onze noviteiten voor te stellen aan een publiek dat van precisie zijn handelsmerk gemaakt heeft. Meettechniek wordt alleen maar belangrijker. Waar klanten vroeger genoegen namen met een steekproef, daar willen ze vandaag zekerheid dat elk product binnen de gewenste toleranties valt. Dat is waar Mitutoyo al zijn expertise, innovaties en service op richt. Het is die betrouwbaarheid die de basis vormt van alles wat we produceren.”

MitutoyoTijdens de Precisiebeurs zullen ook oplossingen rond vision en vormtechnologie getoond worden.

Sneller en accurater meten
In 2018 viert Mitutoyo dat men al vijftig jaar aanwezig is in Europa. Maar dat betekent geenszins dat men op zijn lauweren rust. Integendeel. “De principes van Industrie 4.0 krijgen steeds meer vaste voet aan grond in de industriële praktijk”, geeft Bax aan. “Integratie van productiesystemen staat centraal en ook wij spelen daarop in met oplossingen om in-line sneller en accurater te meten. Allerminst een evidentie, aangezien we de ideale omstandigheden van de meetkamer moeten loslaten. Maar met innovatieve oplossingen en slimme software kunnen we dat waarmaken voor onze klanten. Dit zal op de Precisiebeurs onder meer geïllustreerd worden met een CMM van de MACH Ko-ga-me serie waarbij een ruwheidsmeter geïntegreerd is. Daarnaast tonen we graag onze noviteiten inzake vision en vormtechnologie en zetten we het gebruiksgemak en de functionaliteit van onze softwaresystemen centraal, zodat men kan ervaren hoe eenvoudig en snel men meetprogramma’s kan creëren en controleren.”   

Tekst: Valérie Couplez  Beeld: Mitutoyo
Uitgelichte afbeelding: 
Met innovatieve oplossingen en slimme software kan Mitutoyo zijn klanten sneller en accurater laten meten.