Meerdere kleine series in één automatiseren? Cellro laat zien hoe dat kan op de METAV 2018

Het automatiseren van grote series van identieke producten is veel eenvoudiger dan het automatiseren van meerdere kleinere series van verschillende vormen en afmetingen. Op de aanstaande vakbeurs METAV 2018 demonstreert de gerenommeerde automatiseringsontwikkelaar Cellro een slimme oplossing voor dit probleem. Het standaard Xcelerate automatiseringssysteem wordt nu optioneel geleverd met een Fixture Exchange. Met deze module kan de robot meerdere freesseries in één cyclus combineren door het automatisch verwisselen van machineklemmen en robotgrijpers.

Xcelerate: compact en tegelijk uiterst veelzijdig
In de loop der jaren is Xcelerate een algemeen erkend automatiseringssysteem geworden. Dankzij het compacte formaat, het brede scala aan mogelijke functies en de gebruiksvriendelijke bedieningselementen is het de perfecte oplossing voor vele uiteenlopende productiedoeleinden. Van 24 uur per dag een enkele machine laden tot flexibele on-demand ondersteuning van de productie voor verschillende machines in een verplaatsbare opstelling.

Xcelerate is gebouwd op modulaire technologie, waardoor de eindgebruiker het systeem waar nodig kan aanpassen om aan steeds veranderende behoeften te voldoen. Het R&D-team van Cellro ontwikkelt nieuwe modules en applicaties, waardoor het inzetbaarheidsbereik van Xcelerate wordt verbeterd. Op de METAV 2018 demonstreert Cellro een van Xcelerate’s nieuwste modules: de Fixture Exchange.

Cellro

Fixture Exchange: meerdere series in één combineren
Voorheen was het automatiseren van meerdere freesmachineseries lastig, omdat de machine handmatig moest worden aangepast voor het volgende product. Dit was met name omslachtig tijdens productie buiten kantooruren, met dalende winstgevendheid als gevolg.

De Fixture Exchange stelt het Xcelerate-automatiseringssysteem in staat om tot vier series samen te voegen tot één onbemande productiecyclus. De module bestaat uit automatische klemmen en vier pallets. Eerst plaatst de robot de juiste pallet met behulp van een palletgrijper. Vervolgens stelt de robot zich in op een productgrijper om het product in de machine te plaatsen. Nadat alle producten zijn voltooid, bereidt de robot automatisch de volgende serie producten met hun respectieve pallets voor.

Zie Xcelerate en de Fixture Exchange in actie op de METAV 2018
Cellro geeft een live-demonstratie van de Fixture Exchange naast een Xcelerate X20 op de METAV 2018 (20-24 februari in Düsseldorf). Geïnteresseerden kunnen Cellro bezoeken bij stand D85 in hal 16.

Xcelerate behoort tot Cellro’s kernproducten. Vanuit haar brede portfolio kan de automatiseringsontwikkelaar een passende oplossing bieden voor uiteenlopende wensen – tot aan 24 uur per dag onbemande productie en draagvermogens tot 260 kg. Een mooi voorbeeld is Cellro’s Elevate oplossing, die dankzij het verticale design een ongekende opslagcapaciteit biedt.