Mazak levert draaioplossingen met hoge prestaties voor veeleisende werkstukapplicaties

Yamazaki Mazak’s QUICK TURN 350MB en QT-COMPACT 300MSY draaicentra zijn speciaal ontworpen voor veeleisende werkstukapplicaties.

De QUICK TURN 350MB is een krachtig draaicentrum met freesmogelijkheden en een klasse SmoothG sturing. De machine, welke zijn debuut maakte op de EMO2017, is uitgerust met een nieuwe SMOOTH freesaandrijving, tesamen met een geïntegreerde hoofdspilmotor voor verbeterde nauwkeurigheid en prestaties. De nieuwe SMOOTH freesaandrijving is een 5000 tpm freesspil in de revolverkop, aangedreven via een geïntegreerde motor, die 95 Nm koppel levert voor betere freesbewerkingen. De revolverkop met 12 posities is verkrijgbaar met een VDI opname of geboutte gereedschapshouders.

De QUICK TURN 350MB laat een grote varieteit van verspaanfuncties toe, inclusief groeven, tanwielfrezen, vertanden en interne splines. De NC-tegenpunt maakt geprogrammeerde positionering mogelijk, alsook drukverandering via 0.1 kN incrementen. Een lage druk maakt het mogelijk  een hoge nauwkeurigheid te behouden bij slanke, kleine diameters van aswerkstukken

Met ongeëvenaarde prestaties en specificaties in zijn klasse, is de QT-COMPACT 300MSY een intredemodel met kenmerken als een Y-as en een tweede spil. Deze machine heeft een revolverkop met 12 posities met snelle indexering en een freesspil, die een toerental heeft van 4500 tpm en profiteert van de nieuwe Mazak freeshouder II aangedreven gereedschappen. De geïntegreerde hoofdspilmotor levert onovertroffen nauwkeurigheid en productiviteit in vergelijking met de riemaangedreven spillen van de concurrentie.

De machine heeft een SmoothC sturing, die een aantal nieuwe mogelijkheden heeft, inclusief bi-directioneel groeven en intelligent kamerfrezen. Lineaire rolgeleidingen op alle assen verzekeren een hoge rigiditeit voor een hoge productiviteit.