Leer, ontmoet en beleef tijdens de Precisiebeurs 2018

De wereld verandert in een razend tempo. Productieprocessen en machines moeten steeds sneller en efficiënter werken en trends als miniaturisering zetten onverminderd voort, waarmee de eisen aan systemen en componenten steeds hoger worden. Bovendien wordt samenwerking steeds belangrijker. De Precisiebeurs, die op 14 en 15 november gehouden wordt in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven, speelt hierin een faciliterende rol. Op de vakbeurs vindt u alle kennis die nodig is om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te ontwerpen, produceren en assembleren. Maar dat is niet alles: ook leren, ontmoeten en kennisdeling staan centraal.

MikrocentrumDe Precisiebeurs is een combinatie van een vakbeurs en een hoogwaardig congresprogramma. Het verkrijgen van nieuwe leads, vergaren van kennis en creëren en onderhouden van netwerken in de precisietechnologie en hightech maakindustrie voert op beide beursdagen de boventoon. “Op de expo kunnen bezoekers kennismaken met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van machinebouw, fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, functionele coatings, microtechnologie, microassemblage, gereedschappen en optica”, vertelt Michiel Beerens, Project Manager bij organisator Mikrocentrum. “Bovendien kunnen zij productontwerpers, kennisinstituten en leveranciers van materialen, precisiemachines en meetmachines ontmoeten. Productontwikkelaars en constructeurs kunnen tijdens de beurs in contact komen met diverse specialisten, die ondersteuning kunnen bieden bij het realiseren van nieuwe producten. En voor inkopers liggen er kansen om kennis te maken met productontwikkelaars in de precisietechnologie.”

MikrocentrumCongresprogramma
Het congresprogramma omvat onder meer een onafhankelijk deel, met bijdragen vanuit universiteiten, onderwijsinstituten en wetenschapsinstellingen. “De eerste beursdag draait om de nationale wetenschapsagenda, waarbij bezoekers niet alleen geïnformeerd worden over dit onderzoek, maar ook over de technologieën die nodig zijn om het onderzoek mogelijk te maken”, vertelt Beerens. “Zodat hun bedrijven optimaal kunnen inspelen op wat er in Nederland én Europa gaat gebeuren. Tijdens dit ‘Big Science’ congresprogramma vertellen onderzoekers van bijvoorbeeld CERN (deeltjesversneller) en ITER (kernfusiereactor) over de nieuwste ontwikkelingen en tenders. Daarnaast hebben we verschillende bedrijven uitgenodigd om een presentatie te geven. Daarbij besteden we aandacht aan topics als metrologie & sensing, precision manufacturing & design en precisietechnologie in de gezondheidszorg.”

MikrocentrumHet congresprogramma omvat onder meer een onafhankelijk deel, met bijdragen vanuit universiteiten, onderwijsinstituten en wetenschapsinstellingen. Daarnaast zijn verschillende bedrijven uitgenodigd om een presentatie te geven.

De tweede beursdag staan precisietechnologie in (aero)space, aandrijftechnieken & controlesystemen en diverse microbewerkingen in oppervlaktebehandeling centraal, evenals smart & continuous production. “De special die wij in 2017 hebben gehouden over het verleden, heden en de toekomst van ASML krijgt dit jaar bovendien een waardig vervolg”, verklapt Beerens, die het nieuwe technologiebedrijf nog even geheimhoudt. “Omdat de Precisiebeurs door steeds meer Duitse bezoekers wordt bezocht, starten wij – in samenwerking met diverse Duitse netwerkorganisaties – de tweede beursdag met een netwerkevent waarin internationaal ontmoeten, leren en kennisdeling centraal staan.”

MikrocentrumAwarduitreikingen
Onder auspiciën van de DSPE worden tot slot twee prestigieuze Awards uitgereikt. “De Ir. A. Davidson Award moedigt jonge precisie-ingenieurs met enkele jaren werkervaring aan en wordt op woensdag 14 november uitgereikt aan diegene die een aantoonbare prestatie heeft geleverd die zowel intern als extern is erkend”, vertelt Beerens. “De Wim van der Hoek Award staat voor het bevorderen en stimuleren van precisiemechanica en werktuigbouwkunde. Deze prijs wordt op donderdag 15 november uitgereikt aan de student met het beste afstudeeronderzoek.”

Mikrocentrum

WAT: Precisiebeurs 2018
WAAR: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
WANNEER:  14 en 15 november 2018
MEER INFOMATIE EN GRATIS REGISTRATIE: https://precisiebeurs.nl

Tekst: Lieke van Zuilekom  Beeld: Mikrocentrum
Uitgelichte afbeelding: 
Op de expo kunnen bezoekers kennismaken met ruim 300 specialistische bedrijven op het gebied van machinebouw, fijnmechanica, motion control, oppervlaktebehandeling, functionele coatings, microtechnologie, microassemblage, gereedschappen en optica.