Introductie nieuwe wendbare rechte vibrator

Klein maar (zéér) fijn! 

Op de Surface Campus, van 13 tot en met 15 november in ’s Hertogenbosch, zal Rösler, de specialist voor oppervlaktetechniek, zich vooral gaan profileren met de RMO rechte vibrator, een nieuw ontwikkelde machine die vooral is ontwikkeld voor de relatief kleine precisie-bewerkers; deze glijslijpmachine is namelijk klein, handzaam, makkelijk te installeren (Plug and Play) en daardoor zeer wendbaar.

Aan het woord is Peter Post Uiterweer, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij het in Oss gevestigde bedrijf. “Dit nieuwe verrijdbare model zal met zekerheid de aandachttrekker worden”, zegt Peter met overtuiging. “Deze biedt namelijk permanente flexibiliteit. De vibrator heeft bovendien geen hoogspanning nodig maar kan op 230V worden aangesloten. Het gemak dient de mens. Maar het blijft een uiterst krachtige machine. Naast de hoge verwerkingscapaciteit biedt deze rechte vibrator – indien nodig – nog een verder beslissend voordeel voor zeer diverse toepassingen op het gebied van mechanische oppervlaktebewerking.”

“Daarmee doelen we op de mogelijkheid om grotere aantallen onderdelen een gelijke nabehandeling te geven met een reinigend resultaat. Deze machine wordt vooral ingezet voor hoge precisie polijst- en ontbraamwerk.” Peter benadrukt dat klanten de machine ook kunnen ‘customizen’ voor een specifieke hoge eis toepassing.

Peter vertelt dat de RMO 180/530 TE-30 eigenlijk ‘bij toeval’ is ontstaan uit een grotere machine. “Bij die grotere versie waren we er al goed in geslaagd om de metaalbramen volledig weg te werken, dat er een egale look ontstaat en dat de handling, reiniging, sortering, oppervlakte- en nabehandeling allemaal hand-in-hand gaan. De eindproducten worden daardoor glad en gehard. We kregen er veel positieve reacties op en dat bracht ons bij de vraag of we ook een kleinere versie konden ontwikkelen. Wel, die is er nu. We kijken ernaar uit om met de bezoekers van onze stand hierover in gesprek te gaan op de Surface Campus in ’s-Hertogenbosch.”

Over Rösler
Al meer dan 80 jaar is de Rösler-groep werkzaam op het gebied van oppervlaktebewerking door middel van glijslijp- en straaltechniek en biedt men de meest uitgebreide portfolio ter wereld van installaties, procesmedia en diensten. De Rösler-groep heeft 15 vestigingen en met meer dan 150 handelsvertegenwoordigingen een wereldwijd dekkend netwerk. De ontwikkeling van een installatie voor het bewerkingsproces of een complete productielijn is in handen van deskundige specialisten.    ν

Tekst: Jerry Helmers   Beeld: Rösler