Hypertherm kondigt een belangrijke nieuwe versie van ProNest CAD/CAM-nestingsoftware aan

Hypertherm, de fabrikant van industriële snijsystemen en software, heeft vandaag de release van ProNest® 2019 aangekondigd. Dit is een belangrijke nieuwe versie voor de ProNest® geavanceerde CAD/CAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden. Deze nieuwe versie biedt meer dan een dozijn nieuwe functies en verbeteringen, zodat klanten efficiënter en winstgevender kunnen werken. Nieuwe functies zijn onder andere: 

  • Conversie van raster naar vector om snel JPEG- en soortgelijke beelden te kunnen converteren naar CAD-bestanden voor snijden. 
  • Fly cutting voor sneller lasersnijden op dun materiaal en de mogelijkheid om door te kunnen steken zonder de snijkop te vertragen of te stoppen. 
  • Design2Fab® 6-integratie zodat klanten die plaatmetaal snijden direct vanuit ProNest toegang hebben tot fittingen. 
  • Sleeprotatie voor snellere handmatige nesting en nog beter gebruik van de plaat, vooral bij nesting rond de contouren van grotere onderdelen. 

“Ongeacht de snijmethode (plasma, laser, waterstralen, zuurstofgas of stansen met een combinatie), bouwt ProNest 2019 verder op een al heel stevige basis om ervoor te zorgen dat klanten over de functionaliteiten beschikken die ze nodig hebben om hun productiviteit en winstgevendheid te verbeteren”, aldus Tom Stillwell, Sr. Product Marketing medewerker voor Hypertherm CAD/CAM-softwareproducten. “Tegelijkertijd blijft deze nieuwe versie functies bieden die het snijproces meer automatiseren en de mogelijkheden voor de gebruikers uitbreidt via slimme fabrieks- en industrie 4.0-integratie met ERP/MRP-systemen en een breed scala aan andere ondersteunende software.” 

ProNest-software wordt door meer fabrikanten van snijmachines gekozen dan elk ander merk. Het is de enige software die de Hypertherm SureCut™-technologie volledig ondersteunt, met inbegrip van True Hole®, Rapid Part™ en True Bevel™, met bovendien gemakkelijke instelling en geoptimaliseerde procesparameters. 

Verder brengt Hypertherm ook upgrades voor de ProNest LT- en ProNest LTS-software uit voor lichtere productieomgevingen. Gebruikers met een actief software-abonnement kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versies van hun respectievelijke producten en blijven onbeperkte technische ondersteuning en andere voordelen ontvangen. Meer informatie is beschikbaar op www.hypertherm.com/CAM.