HP demonstreert nieuwe full-color 3D-printers tijdens roadshow

Met de introductie van een serie goedkopere full-color 3D-printers, maakte HP dit voorjaar de uitbreiding van de bekroonde serie Multi Jet Fusion (MJF) 3D-printers bekend. De nieuwe HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn de eerste industriële printers die in staat zijn om op een snelle en betaalbare manier, functionele prototypes te vervaardigen in een hoge productiekwaliteit. Hiermee maakt HP 3D-printtechnologie toegankelijk voor een bredere doelgroep.

HP zal deze nieuwe full-color 3D-printers, samen met Landré, die de verkoop van de HP 3D printers in de Benelux verzorgd, tijdens een roadshow op 11 juni in het democentrum van Landré in Houten demonstreren.

HP zet voor de nieuwe HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers dezelfde, op voxel-niveau gebaseerde, HP Multi Jet Fusion technologie in als voor de Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-productieprinters. De HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn compacter gebouwd (print en processing station in één machine), werken met nieuwe materiaalsoorten (HP High Reusability CB PA 12) en ondersteunen de meest gangbare kleurbestandsformaten (OBJ,VRML en 3MF). Met beide series biedt HP nu een compleet platform voor het vervaardigen van prototypes en serieproductie.

De  HP Jet Fusion 3D-printers onderscheiden zich op de volgende punten:

10 x sneller
Een factor 10 sneller dan vergelijkbare SLS printers. Bovendien bouwen SLS printers producten op met behulp van supportmateriaal, wat moet worden gekoeld en naderhand moet worden verwijderd. Het HP systeem daarentegen is een all-in-one systeem, wat een kant en klaar product levert en daarmee minder handmatige nabewerking vraagt.

Minder materiaalkosten
Tot wel 80% van de poeders wordt zonder kwaliteitsverlies hergebruikt, hetgeen een flinke besparing op de materiaalkosten oplevert ten opzichte van SLS printers. Daarmee maakt HP het mogelijk onderdelen tegen lagere kosten te printen.

Superieure, constante kwaliteit
De HP Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-productieprinters gebruiken herbruikbaar PA12 poeder; een sterke, multi-purpose thermoplastic, dat fijnste details in een hoge constante kwaliteit print. HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers maken gebruik van HP High Reusability CB PA 12, een nieuwe materiaalsoort met dezelfde hoge mechanische eigenschappen.

Aanmelding: kostenloos op www.landre.nl.Tijdstip: 13:00-16:00 uur
Locatie: Landré
Zeilschip 40
3991 CT Houten