Flexibele straaloplossing voor diverse staalconstructies

Optimaal gestraalde delen zijn een voorwaarde voor coatings die bestand moeten zijn tegen zware belastingen. De Nederlandse machinefabriek Delwi Groenink heeft daarom haar productie met onder andere een nieuwe hangende straalmachine uitgebreid, voor verschillende staalconstructies.

Het bedrijf ontwerpt en produceert onder meer portaalsystemen voor containers. De voorbehandeling door handmatig stralen en het lakken van de producten vond tot nu toe plaats bij dienstverleners, hetgeen hoge transportkosten met zich meebracht en veel tijd in beslag nam. Om zowel sneller als flexibeler te worden, besloot het bedrijf om te investeren in eigen machines met een hoge automatiseringsgraad en nam de eerdere contractactiviteiten inclusief personeel over. Delwi Groenink heeft geïnvesteerd in een straal systeem van Rösler, dat wordt geplaatst in een nieuwe hal naast de lakafdeling.

Straal-tests en apparatuur overtuigend
De beslissende factoren bij het kiezen van de hangbaan doorloop straalmachine, waren de resultaten van de, op originele onderdelen uitgevoerde testen, de mogelijkheid om referentie klanten te bezoeken van Rösler en niet in de laatste plaats, het eigen Serviceteam van Rösler in de Benelux. De straalmachine herkent een onderdeel zodra het klaar is om te worden gestraald. Zodra een sensor, die het gebied voor de straalmachine bewaakt, aangeeft dat er geen personeel meer in de buurt is, worden de dubbele deuren automatisch gesloten. Het gekozen programma schakelt de benodigde straalturbines in. Nadat het behandelde deel in de laatste kamer is getransporteerd, worden de turbines gestopt. Als dit gebeurd is, controleert een sensor de ruimte, waarna de dubbele deuren worden geopend het transportsysteem beweegt het deel, klaar voor het lakken, uit de machine. Meer informatie: www.rosler.nl    


De nieuwe hal waar het Rösler straal systeem komt te staan, komt naast de lakafdeling.

Tekst en beeld: Rösler Benelux