In één keer helemaal juist

Met de komst van leds veranderde de verlichtingswereld radicaal. Door de snel opvolgende technologische ontwikkelingen moeten producenten elk drie tot vijf jaar met een nieuw gamma op de proppen te komen. Dat betekent dat het product in één keer helemaal juist moet zijn. ETAP, Belgische producent van verlichtings­oplossingen voor de niet-residentiële markt, kiest daarom voor de betrouwbaarheid van Prima Power. Eind dit jaar doet een nieuwe pons-lasercombinatie zijn intrede in de productiehal.

ETAP zag het levenslicht in 1949 in Antwerpen. Oorspronkelijk was het bedrijf vooral actief in de scheepvaartsector. In 1967 verhuisde het naar Malle waar het zich tot op vandaag nog steeds toelegt op oplossingen in verlichting, nood-verlichting en lichtregelsystemen voor elke professionele omgeving, van kantoorgebouwen over zieken-huizen en onderwijsinstellingen tot industriële werkplaatsen. Kurt Janssens, verantwoordelijke voor engineering legt uit wat ledtechnologie veranderd heeft binnen ETAP. “De levenscyclus van toestellen is met de komst van leds heel wat ingekort. Dat heeft drie implicaties gehad voor onze productie. Allereerst is kwaliteit en afwerking nog belangrijker geworden. Daarnaast staat flexibiliteit bij ons voorop. We halen 50% van onze omzet uit zogeheten ‘specials’. Oplossingen die niet in de catalogus staan, maar op maat van de klant ontworpen zijn. Ten slotte is meedenken met de klant, door het groeiende aantal opties, nog belangrijker dan voorheen. Dat betekent dat onze productie digitaliseren en automatiseren topprioriteiten voor de toekomst zijn.”

Onderscheiden door kwaliteit
Het machinepark bestaat hoofdzakelijk uit niet-verspanende machines met bewerkingen als ponsen, plooien, puntlassen, persen, lassen en ook een eigen lakinstallatie. Om de kwaliteit van rechthoekige uitsparingen nog verder op te drijven volstond de achttien jaar oude ponshoekschaarcombinatie echter niet meer. Samen met Danny Van Doninck, sectiehoofd onderdelen productie en Lucie De Bont, procesingenieur in engineering, keek Janssens daarom uit om een nieuwe technologie te introduceren. “We gaan nooit over één nacht ijs met een investering, omdat we in de productie altijd de grenzen van de machine willen opzoeken. Toen de fiberlaser zijn introductie maakte, ging er bij ons een lichtje branden. Maar we wilden nog wachten tot de technologie uit zijn kinderschoenen en betaalbaarder was. Vorig jaar hebben we de studie weer opgenomen om de investering voor te bereiden. Al snel bleek dat een fiberlaser niet de juiste oplossingen voor ons was, maar we meer baat zouden ondervinden van een pons-lasercombi.”

etap prima powerDe achttien jaar oude pons-hoekschaarcombinatie van Prima Power die ETAP reeds staan had was een belangrijk argument

Automatiseren een must
“We gingen de markt op om de verschillende technologieën te vergelijken. Begin juli ondertekenden we het order van Prima Power. Het belangrijkste argument voor deze beslissing staat hier in ons atelier. Een volautomatische pons-hoekschaarcombinatie die al sinds 1998 dag in dag uit aan het draaien is. Uiteraard moesten de prestaties ook kloppen, maar onze kennis en ervaring met Prima Power maakten het verschil. Het bedrijf heeft niet alleen betrouwbare technologie, maar klokt ook heel scherpe reactietijden af wanneer er service moet worden geleverd.” In de productie zal de pons-laser plaatmateriaal van 0,6 tot 1,5 mm behandelen. Daarom koos ETAP resoluut voor de fiberlaserbron. En net omdat die kwaliteit zo primeert gebeurt het laseren met stikstof in plaats van zuurstof. Er zit tevens een zestienvoudige flexibele turret op, waardoor meer dan zestig gereedschappen in de trommel (of turret) kunnen worden opgenomen en waar alle omvormgereedschappen van ETAP inpassen, voor minimale omsteltijden. De pons-laser werd nog uitgerust met een sorteer-unit en twee op maat gemaakte valkleppen voor het uitsorteren van kleinere stukken. Het laden en lossen gebeurt met vier beweegbare tafels. Verder is de machine plug-and-play voorbereid om in een latere fase aan een automatisch platenmagazijn gekoppeld te worden. “Hoewel het eigenlijk een vervangingsinvestering betreft, hebben we ook capaciteitsuitbreiding voor ogen gehouden. Deze machine zou ook autonoom ’s nachts kunnen werken. Innovatie en automatiseren zijn immers een must om te overleven”, besluit Janssens.

Tekst: Valérie Couplez  |  Beeld: ETAP Lighting