Elk succesvol CAM-project begint bij onvoorwaardelijke aandacht

Teun Willems, marketingmanager bij CAD2M en Sander Vermeulen, accountmanager bij CAD2M, kijken terug op een geslaagd webinar, waarin CAD2M adviezen geeft om een CAM-project succesvol te laten zijn. “We zijn geen dozenschuiver, die klakkeloos een softwarepakket levert”, zegt Vermeulen. “Wij vinden het noodzakelijk om een stuk bewustwording bij de klant te creëren, over wat er komt kijken bij het maken van de juiste keuze in software.”

Willems vult aan: “We leren de klant vooruit te denken. Een pakket wat rijp is voor de actuele productieomgeving van een klant, kan soms maar beperkt houdbaar zijn. We willen dat de klant zijn toekomstplannen meeneemt in de besluitvorming.”

Achterhoekse nuchterheid als basis voor een eerlijk advies
Het in Doetinchem gevestigde CAD2M helpt klanten met een Achterhoekse nuchterheid, als het om het kiezen van de juiste software gaat. Willems: “Wij vragen de klant niet om vooraf een 3D-model op te sturen, om er vervolgens met een boel toeters
en bellen een flitsende demo van te maken. Wij willen dat de klant ons een 3D-model geeft, waar wij ter plekke mee aan de slag kunnen, onder zijn toeziend oog. Alleen op die manier krijg hij een realistisch beeld van wat de software kan.”

Denken in projecten om alles binnen de productieketen op elkaar af te stemmen
“Wij bieden SolidCAM altijd aan in combinatie met training en support. Daarbij denken we samen met de klant in projectvorm, bouwend op onze vier pijlers. Deze zijn software, onze Post Processor, training en support”, schetst Willems. “Een model wat in SolidCAM of SOLIDWORKS is gemaakt, is nog niet meteen geschikt voor de freesbank. De Post Processor zorgt voor de juiste vertaalslag.” Vermeulen voegt toe: “Er wordt daarbij rekening gehouden met parameters en opties in de machine,  zodat de data die de Post Processor genereert, ook daadwerkelijk de machine op de juiste manier kan aanspreken.”


CAD2M is exclusief distributeur van de dddrop 3D-printers.

Om een productieproces te kunnen optimaliseren, moet alles in de productieketen op elkaar zijn afgestemd. Training is een hele belangrijke factor volgens Vermeulen: “Onze trainingen zijn altijd klant specifiek, gericht op zijn producten, medewerkers en werktempo. Er is geen enkel CAM-pakket op de markt wat erg rijp is, dus met verregaande opties en tegelijkertijd blind, bijna plug and play, te gebruiken is. Alleen de juiste training helpt de klant om het maximale eruit te halen.” Willems merkt op dat CAD2M altijd de werkwijze van de klant nader beschouwt, om te kijken wat de beste configuratie met het beste advies is.

Zonder support staat alles stil
De implementatie van de software, de training en de eerste support worden door CAD2M on-site geleverd. Daarna geschiedt support telefonisch en online, onder andere via TeamViewer. “Als je eenmaal werkt met de software, dan kom je geheid een keer voor uitdagingen te staan, waar je geen antwoord op hebt. Stilstand is echter funest in een productieomgeving. Met één consultant per vijftig klanten zijn we er trots op dat we onmiddellijke ondersteuning kunnen bieden in dergelijke situaties”, legt Willems uit.


Wesley Rouwenhorst is één van support engineers CAM bij CAD2M.

Doetinchemse printtechniek voor de makers
Uniek is de hardware samenwerking van CAD2M en zusterbedrijf I.F. Adamas (Idea Factory Adamas), waar men 3D-printers ontwikkelt en produceert. “We hebben onze “dddrop” printer ontwikkeld voor de B2B maakindustrie. USP’s zijn het grote bouwvolume van maar liefst 30x30x30 cm, in combinatie met een mooie midrange prijs en de mogelijkheid om een aantal exclusieve materialen te kunnen printen. Metaal, carbon en nylon zijn voor de dddrop geen probleem. Uiteraard leveren we deze FDM 3D-printer met eigen support. De printer wordt via CAD2M op de markt gebracht”, zegt Willems tot besluit.    

Tekst en beeld: Jan Mol
Uitgelichte foto boven: 
Teun Willems (links) en Sander Vermeulen tonen de dddrop Leader 3D-printer.