Efficiënt Fiber lasersnijden met Mazak op instapniveau

De OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER-reeks van Yamazaki Mazak is speciaal ontworpen voor klanten die de Fiber-laser technologie willen introduceren in hun productieactiviteiten, maar geen eerdere ervaring hebben.

De machine is beschikbaar in 2kW, 3kW, 4kW en 6kW Fiber-laservarianten, is 10% kleiner dan vergelijkbare machines, waardoor hij geschikt is voor machinewerkplaatsen met een beperkte vloeroppervlakte. De kleine footprint is mogelijk door een revolutionair en compact ontwerp, zonder impact op de tafelafmeting, die bij 3050 mm x 1525 mm gelijk blijft aan concurrerende machines in zijn klasse.

Het transport van de straal via glasvezelkabel vermindert aanzienlijk de machine bedrijfskosten en is van toepassing op de meest voorkomende materiaaldikten en -soorten, terwijl sensoren die in de multi-control snijkop zijn ingebouwd, in staat zijn om de insteektijd en snijkwaliteit te bewaken en te corrigeren. Als er een afwijking is gedetecteerd, wordt de snijbewerking automatisch aangepast of gepauzeerd om kwaliteitsvolle snijcondities  te garanderen.

De OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER biedt vrije toegang via een grote schuifdeur aan de zijkant,  is voorzien van een geautomatiseerde dubbele snijtafel wisselsysteem en uitgerust met een robuuste, spiraalvormige servo-tandheugelaandrijving, om nauwkeurig en snel maximale snijprestaties te garanderen.

Ondanks dat de OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER gezien wordt als instapmodel werd deze toch uitgerust met een reeks intelligente functies die zelden worden aangeboden in een machine van zijn klasse. Deze omvatten Intelligente Instelfuncties, zoals Straaldiameter controle, Focus Detectie,  Automatische Nozzle Reiniging en Wisselaar, evenals Intelligente Monitoring Functies, zoals Insteek, Plasma en Brand Detectie. De machine bezit ook enkele intelligente Snijfuncties zoals vliegend snijden( Flash Cut) en Vermogen Beheersing (Power Ramping) voor scherpe en braamvrije hoeken .

De zeer eenvoudige machine programmering, via het Mazak Smart Junior 2D CAD / CAM-systeem, verkort de insteltijden en verhoogt de productiviteit. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om nauwkeurige tekeningen te maken terwijl gelijktijdig de geometrie wordt gegenereerd ter voorbereiding voor de verwerking.