Drabbe BV groeit door onder de vlag van Elesa+Ganter groep

Na 90 jaar zelfstandigheid maakt toeleverancier van kwalitatief duurzame machine- en bedieningsonderdelen Drabbe BV. sinds begin dit jaar deel uit van de Elesa+Ganter groep. Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen met vestigingen over de hele wereld. Van Italië tot Duitsland, van Argentinië tot Maleisië en van Slovenië tot Thailand, waarbij Drabbe de Nederlandse markt zal (blijven) bedienen.

Elesa+Ganter Groep Koen van Joolen, directeur van Drabbe BV. (Foto: Rob lamping)

Elesa (Italië, 1941) en Ganter (Duitsland, 1894) zijn twee familiebedrijven die al meer dan 45 jaar de belangrijkste leveranciers van Drabbe zijn. “Circa 95% van ons productassortiment bestaat uit E+G producten. Toetreden tot de Elesa+Ganter groep en het verder intensiveren van onze samenwerking is dan ook een logische volgende stap in de geschiedenis van ons bedrijf”, vertelt Koen van Joolen. Van Joolen is in mei 2017 als interim-directeur bij Drabbe in dienst gekomen en heeft in die functie de overname begeleid. Sinds april dit jaar is hij directeur van het Nootdorpse familiebedrijf.

De klant nóg beter van dienst
“Onder andere gedreven door technologische ontwikkelingen veranderen de markt én klantbehoeftes snel”, merkt Van Joolen. “Bedrijven maken steeds vaker deel uit van een grotere organisatie, worden actief over de grens en krijgen ook hier toegang tot producten en onderdelen. Aan de andere kant komen ook steeds meer bedrijven naar Nederland toe, om onze markt te verkennen. Om al deze bedrijven nu én in de toekomst optimaal van dienst te zijn, is geen sinecure. Als zelfstandige, Nederlandse organisatie moeten we niet alleen opboksen tegen Europese en wereldspelers, de veranderende markt vraagt ook om een nieuwe benadering, waarvoor een verdere ICT-integratie en automatisering noodzakelijk is. De overname door Elesa+Ganter groep geeft ons de mogelijkheid om hierin te investeren.”

Elesa+Ganter Groep‘De afgelopen maanden hebben we 3 specialisten aan onze binnen- en buitendienst toegevoegd. Onze marketingafdeling wordt verder geprofessionaliseerd en we investeren fors in onze ICT en lokale voorraden’.

Vertrouwde kwaliteit, meer gemak
“Dat Drabbe onderdeel is geworden van Elesa+Ganter groep brengt op korte termijn geen merkbare verandering met zich mee”, benadrukt Van Joolen. “Wij blijven het vertrouwde adres voor machine- en apparatencomponenten in Nederland en garanderen de kwaliteit, expertise en service die klanten al 90 jaar van ons gewend zijn.” Op de langere termijn zullen klanten vooral meer gemak ervaren, vertelt hij. “De komende jaren zal onze rol verschuiven van een toeleverende naar een ondersteunende partner. Een optimale klantenservice, gedegen productinformatie én vaktechnisch personeel zijn hiervoor onontbeerlijk. De afgelopen maanden hebben we 3 specialisten aan onze binnen- en buitendienst toegevoegd. Onze marketingafdeling wordt verder geprofessionaliseerd en we investeren fors in onze ICT en lokale voorraden. Begin volgend jaar wordt bovendien onze nieuwe website gelanceerd, waarop klanten nog eenvoudiger producten en technische informatie kunnen vinden.” 

Tekst: Lieke van Zuilekom  Beeld: Drabbe BV
Uitgelichte afbeelding: 
Het pand van Drabbe BV in Nootdorp.