Mitutoyo BeNeLux

Wiltonstraat 25
3905 KW Veenendaal

T: +31 318 53 49 11
E: info@mitutoyobenelux.com
W: www.mitutoyobenelux.com

Mitutoyo is gespecialiseerd in precisie-meetinstrumenten. Het Belgische filiaal van deze Japanse firma is in Kruibeke gevestigd, hier bevindt zich de verkoopafdeling.
In de uitgebreide toonzaal worden demonstraties, opleidingen en workshops voor de eindklant georganiseerd. Naast het gamma van handmeetgereedschappen leveren wij ook digitale lengtemeetsystemen, laserscan micrometers, oppervlakte- vorm- en contourmeting, optisch meten, hardheidstesters, beeldverwerkingssystemen en coördinatenmeetmachines.

3D-meetmachines
De CNC-gestuurde 3D- meetmachines van Mitutoyo zijn breed inzetbaar, bieden een hoge nauwkeurigheid, snelheid en betrouwbaarheid. Het gamma omvat het instapmodel Crysta, de Strato en de geavanceerde Legex, het absolute topmodel van deze reeks. Het compacte model, MACH Ko-ga-me werkt snel en biedt oplossing voor geautomatiseerde meetcellen en is geschikt voor snel en accuraat opmeten van werkstukken tot 120mm.

Oppervlakte-, vorm- en contourmeting
Mitutoyo’s assortiment omvat instrumenten voor het correct meten van oppervlaktes, vormen en contouren. Zo zijn er ruwheidsmeters ‘Surftest’, profielmeters ‘Contracer’, rondheidsmeters ‘Roundtest’ en verschillende gecombineerde apparaten.

Beeldverwerking
De geavanceerde beeldverwerkingssystemen Quick Scope en Quick Vision worden ingezet in de elektronica, fijnmechanica alsook de farmaceutische industrie. Ze zijn ideaal voor toepassingen waar tasters niet gebruikt kunnen worden, omdat de te meten producten indrukbaar zijn. De Quick Scope biedt een zogenaamde 2,5D-meting waarbij de meting van de diepte aan de hand van belichting en scherpstelling gebeurt. De Quick Vision is een volwaardig alternatief voor een coördinatenmeetmachine, eventueel aangevuld met meettaster.

MiCAT Planner
De MiCAT Planner is een softwarepakket dat automatisch een meetprogramma genereert. Daarvoor heeft de software niet veel input nodig: de CAD-data, structurele informatie over de gebruikte CMM-machine en nog enkele parameters. Op basis hiervan zal het pakket de snelste meetroute berekenen, rekening houdend met een minimum aantal herpositioneringen van de taster. Door het gebruik van de ‘Rule editor’ zal het systeem verhinderen dat de kwaliteit van het meetresultaat varieert naargelang de programmeur. Grote voordelen hier zijn: een meer constante meetkwaliteit en een tijdswinst tot liefst 90 % bij het programmeren!

Nieuws gerelateerd aan Mitutoyo BeNeLux

Mitutoyo

Een nieuw tijdperk van precisiemeettechniek

Met een uiterste precisie producten kunnen vervaardigen, is slechts één keerzijde van de medaille. Uw klanten willen er ook zeker van zijn dat u binnen de gevraagde toleranties gewerkt heeft. En daar komt de precisiemeettechniek van Mitutoyo om de hoek kijken.

Lees meer »