LVD

Nijverheidslaan 2
B-8560 Gullegem
Belgium
Tel. +32 56 43 05 75
Fax +32 56 43 25 00
info@lvd.be
www.lvdgroup.com

LVD, met hoofdzetel in Gullegem, is al jaren een wereldwijd toonaangevend producent van een uitgebreid gamma aan plaatbewerkingsmachines en softwareoplossingen: lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, guillotinescharen en mid-level automatiseringssystemen, geïntegreerd in en ondersteund door de CADMAN PC-gebaseerde Windows-compatibele software.

De firma werd opgericht in 1952 als LV door de vennoten Lefebvre en Vanneste met de bedoeling om hydraulische persen te produceren. LVD Company n.v. ontstond in 1954 toen de derde partner, Dewulf, toetrad. Sinds 1952 is dit familiebedrijf gegroeid naar een organisatie van meer dan 1200 werknemers in 45 landen wereldwijd. Ondertussen wordt LVD gerund door de 2de generatie van 3 families en is het een gevestigde waarde met productievestigingen in België, China, Frankrijk, Slovakije en USA.

Dankzij het uitgebreide productgamma is LVD in staat een oplossing te bieden aan klanten uit verschillende industrieën en sectoren met hun eigen noden en wensen. Zo bestaat hun assortiment uit entry-level, mid-range level en high end-level machines.

LVD heeft het World Class Manufacturing-initiatief geïmplementeerd om op deze manier de capaciteit te verhogen, afval te verminderen en de productkwaliteit te verzekeren. De firma zorgt steeds voor de continue ontwikkeling van haar productiemethoden en efficiëntie. Bovendien investeert LVD verder in onderzoek en ontwikkeling.

Het laatste jaar kon LVD met een aantal nieuwe innovaties uitpakken waaronder de Electra fiberlasersnijmachine van 4 kW met nog krachtigere en snellere prestaties, en de mogelijkheid om de Electra te combineren met de nieuwe flexibele automatisering (FA-L).

Verder werd de meest veelzijdige ponstechnologie met de nieuwe Strippit PX-serie ontwikkeld. De Strippit PX biedt de flexibiliteit om te ponsen, vormen, plooien en tappen met één enkele machine.

In het softwaresegment werd tot slot TOUCH-i4 ontwikkeld, een technologie met Industry 4.0 in het achterhoofd. Deze krachtige Windows-gebaseerde tablet, biedt een overzicht van de complete productiewerkplaats.

Nieuws gerelateerd aan LVD

Toolcell XT

Nieuwe Toolcell XT afkantpers biedt 50% meer gereedschappen

LVD Company nv lanceert de ToolCell XT, de nieuwste afkantpers met automatische gereedschapswisselaar. Deze heeft 50 procent meer opslagruimte dan de standaard ToolCell en is daarom de oplossing om efficiënt kleine series en een hoge stukvariëteit met een minimale gereedschapswisseltijd nauwkeurig te plooien.

Lees meer »
Dyna-Cell

LVD lanceert elektrisch aangedreven, gerobotiseerde plooicel

LVD Company nv introduceert Dyna-Cell, een gerobotiseerde plooicel met een snelle elektrisch aangedreven afkantpers. De afkantpers en de robot functioneren als een compacte eenheid voor het plooien van kleine tot middelgrote stukken in verschillende batchgroottes aan snelheden tot 25 mm per seconde.

Lees meer »
LVD

Plaatbewerking in eigen beheer nemen geeft ademruimte om te groeien

De voedingssector is van oudsher sterk vertegenwoordigd in West-Vlaanderen. De manier van kweken, oogsten en verwerken is door de jaren heen echter sterk veranderd. Dit heeft ook Deprez Construct begrepen, een familiebedrijf gespecialiseerd in de bouw van transportband- en boxhandlinginstallaties.

Lees meer »
LVD

Innovatief met plaatbewerking

Ook dit jaar is LVD present op EuroBLECH. Op stand F104 in Hall 12 legt de machineproducent de klemtoon op flexibele automatiseringsoplossingen en celproductie voor nog meer productiviteit. Hierbij pakt de firma zelfs uit met enkele erg interessante wereldpremières!

Lees meer »
Plaatbewerking

Toekomstbestendig werken is de nieuwe norm in Arkel

Metaalvak is te gast bij Van Dijk-Inpijn te Arkel om te praten over de samenwerking met LVD, specialist in machines voor plaatbewerking en software, uit het Belgische Gullegem. Aan tafel zitten Bram Inpijn, Hoofd Verkoop & Marketing bij Van Dijk-Inpijn en Harry Samsom, District Sales Manager van LVD.

Lees meer »
nieuwe website lvd

LVD lanceert nieuwe website

LVD Company nv lanceert wereldwijd haar nieuwe website www.lvdgroup.com. De site in meerdere talen heeft een frisse en eigentijdse look, is gebruiksvriendelijker...

Lees meer »
Dyna-Press 40/15 Plus

Nieuwe compacte , snelwerkende, elektrische afkantspers

LVD voegt aan haar gamma compacte, snelwerkende, elektrische afkantpersen de Dyna-Press 40/15 Plus toe. Dit is een nieuw model van 40 ton met een werklengte van 1530 mm. De machine is uitgerust met een vierassige achteraanslag en LVD’s Touch-B touchscreensturing.

Lees meer »