24/7 efficiënt en onbemand waterstraalsnijden

‘Het optimaliseren van productieprocessen, door klanten hogedruk technologieën, producten en systemen te bieden die hun verwachtingen evenaren of overtreffen’. Dat is sinds jaar en dag de doelstelling van Resato International BV., internationaal leverancier van slimme hogedruk oplossingen. Tijdens EuroBLECH 2018 zet de specialist uit Assen volledig in op waterstraalsnijden én op diverse innovatieve functionaliteiten die 24/7 onbemande productie mogelijk maken.

Resato
Een waterstraalsnijmachine in actie.

Resato International BV. levert onder meer componenten en systemen voor het manipuleren van gassen en vloeistoffen en voor het uitvoeren van hogedruktesten tot 14.000 bar, vertelt Sven Reiffers, Marketing Specialist bij Resato. “Sinds 2016 leveren we bovendien waterstofapplicaties, waaronder waterstofvulstations voor wagenparken en compressoren en boosters, waarmee het tanken van waterstof een fluitje van een cent wordt. Een derde specialisatie is de bouw van hoge kwaliteit waterstraalsnijmachines in diverse soorten en maten, waarmee metalen zoals roestvast staal, gehard staal, aluminium, koper en titanium zeer nauwkeurig en snel gesneden kunnen worden.”

24/7 onbemand waterstraalsnijden
Tijdens EuroBLECH 2018 toont Resato een demoversie van de waterstraalsnijmachine, die zich onder meer onderscheidt door een robuust design en een stabiele, lineaire aandrijftechnologie, die tezamen een optimale nauwkeurigheid garanderen, vertelt Reiffers. “Dankzij de modulaire opbouw kan de machine eenvoudig worden aangepast of uitgebreid, wanneer klantbehoeftes wijzigen. De snijkop van de waterstraalsnijmachine is zowel beschikbaar in een 2D-, 2.5D- of 3D-variant, geschikt voor het abrasief en zuiver watersnijden en/of het snijden van schuine zijdes.” Tijdens EuroBLECH 2018 wordt de machine getoond inclusief de Resato EMS Monitoring software en Resato Job Manager, die 24/7 onbemand produceren mogelijk maken. “Onze EMS Monitoring software bewaakt 24/7 het snijproces van de waterstraalsnijmachine. Wanneer zich onverhoopt een storing voordoet of het abrasief in de bijvultank opraakt, dan stuurt de EMS Monitoring software automatisch een melding naar de operator, die direct passende actie kan ondernemen. Permanent toezicht door de operator is hierdoor niet meer nodig. De Job Manager maakt het mogelijk om meerdere taken op de machine te programmeren, waardoor een continue productie wordt gegarandeerd.”

ResatoTijdens EuroBLECH 2018 toont Resato een demoversie van de waterstraalsnijmachine, die zich onder meer onderscheidt door een robuust design en een stabiele, lineaire aandrijftechnologie.

Maximale efficiëntie in een 100% veilige werkomgeving
Daarnaast informeert Resato standbezoekers over de Resato Flex-zone, die eenvoudig op de brug van de waterstraalsnijmachine gemonteerd kan worden en flexibel meebeweegt met het werkgebied van de snijkop. “De Flex-zone creëert continu flexibele, toegankelijke werkgebieden voor de operators, zodat zij al tijdens het snijproces veilig materialen kunnen laden en lossen. Hierdoor wordt de downtime van de machine geminimaliseerd. Innovatieve lichtschermen op de brug garanderen hierbij een 100% veilige werkomgeving”, vertelt Reiffers, die tot slot het continusysteem van Resato aanhaalt. “Met dit systeem kan de levering van abrasief tijdens het snijproces volledig automatisch worden geregeld, waardoor de efficiency van de waterstraalsnijmachine nog verder wordt verhoogd. Een 24/7 efficiënte én onbemande productie is het resultaat.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? U vindt Resato International BV. in hal 12, stand B123.   

Tekst: Lieke van Zuilekom  Beeld: Resato International BV.
Uitgelichte afbeelding: 
De Waterjet snijkop in detail.