In 2019 opent Yamazaki Mazak een nieuw museum voor verspaningsmachines

Yamazaki Mazak opent zijn eigen historische Museum van verspaningsmachines op de 100ste verjaardag.

Het nieuwe museum, dat in de herfst van 2019 wordt geopend, bevindt zich in de stad Minokamo, Japan, in de onlangs gerenoveerde ondergrondse fabriek van Yamazaki Mazak Optonics Corporation, momenteel de thuisbasis van de laserproductieactiviteiten van het bedrijf.

Het interactieve museum geeft bezoekers de mogelijkheid om bewerkingsmachines te zien, aan te raken en hen en hun geschiedenis te leren kennen. Het algemene doel van het museum is om de geschiedenis van de verspaning te vieren evenals de nieuwe generatie gebruikers te onderrichten.

Bewerkingsmachines, gewoonlijk “moeder van alle machines” genoemd, worden gebruikt om een breed scala aan componenten te maken die overal in de industrie gebruikt worden; van lucht- en ruimtevaart over automobielindustrie tot medische en energietoepassingen. Het museum zal traditionele bewerkingsmachines in bedrijf tonen, evenals de vele producten die erop bewerkt en vervaardigd werden, zoals een stoomtrein, auto’s en vliegtuigen.

Bovendien zal het museum ook uitgerust worden met een Flexibel Manufacturing System, waar de nieuwste bewerkingsmachines getoond zullen worden met de mogelijkheid van geïntegreerd “The Internet of Things”. Dit zal bezoekers een zicht geven op de ontwikkeling van de machines, van de eerste draaibank met een enkele as tot de modernste bewerkingscentra met meerdere assen.